Laatse dagen op Pulau Tioman

Na een taxirit van een uur, een bustocht van ruim 3 uur en een boottrip van 2 uur kwamen wij aan op een van de tien mooiste eilanden van de wereld. Dat vinden ze zelf in ieder geval. Het is inderdaad een prachtig eiland. Volledig begroeid met oerwoud, groene bergtopen en met slechts een brakke weg over het het midden van het eiland waarop alleen 4WD auto’s kunnen rijden. Langs de verschillende stranden de nodige hotels.

Wij besloten vanwege de drukte door de schoolvakantie in Maleisie die brakke weg te nemen om de rust op te zoeken aan de oostkust (Juara). En dat bleek een behoorlijke onderneming. Het eerste stuk ging nog, erg stijl op een weg in aanbouw. Toen bleek de weg geblokkeerd te zijn door wegwerkzaamheden en moesten we door de modder met de rugzak en de kinderen lopen om een andere 4wd te nemen aan de andere kant van de versperring. Bo werd gedragen door zoals hij het zelf zei een van de “bob de bouwers”. Dat vond hij heel stoer. ” Aan het begin van de avond waren we eindelijk bij ons huisje op 20 meter van het strand. En het was er gelukkig rustig. Op een uurtje karaoke van de plaatselijke jeugd na.

Het strand was prachtig. De sfeer relax. De golven hoog en Julia kon heerlijk surfen op de golven met haar kleine surfbord. Bo en Julia waren niet weg te krijgen uit de zee. Er was een klein nadeeltje bleek na een paar dagen. Zandvliegjes bleken Alie en Jan Kees lekgeprikt te hebben. Het jeukt nog steeds.

Na vier dagen genieten zijn we met de boot en bus vertrokken naar Singapore. Daar zijn we nu. Bijna klaar om naar huis te gaan. De kinderen hebben zin om weer naar Nederland te gaan. Lekker spelen met vriendjes en hun eigen speelgoed. Wij op zich ook wel.  Na drie maanden verlangen wij beide om weer ons eigen gang te gaan en niet iedere dag de kinderen rond je te hebben. Samen zouden we zeker nog langer willen reizen (maar dan zonder kinderen :-))

We genieten enorm van ons kinderen. Het is een andere vorm van reizen. Je ontmoet andere mensen en ontdekt andere dingen. De eenvoud waarmee kinderen veranderingen accepteren is verbazingwekkend. En verrassend is het iedere keer wat hen opvalt in een nieuwe omgeving. 

Af en toe is het aandacht vragen van de kinderen erg vermoeiend. En dan mogen we blij zijn dat onze kinderen zo makkelijk zijn met reizen. Zelfs na een hele dag in bus, taxi en boot gezeten te hebben, gedragen zij zich nog goed. Elke nieuwe hotelkamer wordt met gejuich begroet, snel verkend en meteen door hen omgetoverd in een postkantoor, restaurant of speelplaats. Eigenlijk zijn het dus super reiskinderen….

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: