Julia vijf jaar in Kuala Lumpur

Een kort bericht vanuit Maleisie. Binnenkort volgt meer over ons verblijf in Singapore, Melaka en Port Dickson. Morgen vertrekken we naar de jungle  (Taman Negara).

Julia heeft vanochtend volgens haar zelf heel veel kadeaus gekregen: een playmobil piraat (al meegenomen uit Nederland), een rekenmachine (computer volgens Julia), een zwaard, een puzzel van Kung Fu Panda (Bo en Julia hebben deze film 2,5 keer gezien in het vliegtuig naar Singapore), een auto op afstand bestuurbaar, een duikbril, stiften en nog de kadeaus van Opa en Oma uit Amerika (stickerboek) en van Rolieneke (Suske en Wiske). Verder mocht Julia de hele bepalen wat zij wilde gaan doen. Na het ontbijt eerst spelen met alle kadeaus. Bo was enigszins chagerijnig en wilde ook jarig zijn  (hij had ook een aantal kadeautjes gekregen…. maar niet zoveel als Julia). Daarna wist Julia het niet meer. Zelf kiezen was wat lastig. Met enige stimulans naar de speeltuin in het park achter de grote Petronas twin towers. En een poedelbadje. Dat vonden Bo en Julia helemaal leuk (al hoewel het in de speeltuin erg warm was). De ochtend afgesloten met een taart en vijf kaarsjes en een bezoek uit de speelgoed winkel waar ze helemaal zelf een kadeau mocht uitkiezen en Bo mocht “tracteren” op een kadeau. Een half uur verder koos ze een helicopter van lego. Zij blijft een echte “jongen” die alleen stoere jongenscadeaus wil krijgen.

Tijdens het slaapje van Bo in de middag de helicopter zelf in elkaar gezet en er mee in de hotelkamer gespeeld. Alle zeerovers stickers ingeplakt. Alle kadeaus moesten bij elkaar blijven in een hele grote tas. Zo trots was ze. 

Na chips en smarties nog even gezwommen in het zwembad van het hotel  (we hebben een voor ons doen extra luxe hotel gekozen zodat Julia alle vrijheid had om te kunnen kiezen). En de nieuwe duikbril uitgeprobeerd.

En toen de favoriete keuze van Julia voor het avondeten gevonden. Pasta zonder saus… De eerste bestelling ging natuurlijk mis; de saus lag op de pasta en dan lust ze het natuurlijk niet. De tweede keer meer succes. Ze smulde ervan (door de spanning van de verjaardag had ze de rest van de dag bijna niets gegeten….).

Julia vond het een hele leuke dag en voelde zich echt jarig. Ze is nu echt vijf jaar en dat is heel groot en stoer.

En waarom niet lekker aan het strand? Julia moch zelf kiezen en wilde het liefst in een stad jarig zijn. Dan maar gelijk een wereldstad als Kuala Lumpur.

Advertenties



  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s



%d bloggers liken dit: