Brisbane, laatste dagen in Australie

Het is bijna twaalf uur ’s nachts. Gelukkig zijn er internetcafes die 24 uur per dag open zijn… gerund door Koreanen. Met de mogelijkheid om karoake te zingen en te biljarten. Heerlijk rustig.

We zijn nu twee dagen in Brisbane en vandaag de camper weer ingeleverd. Zonder boetes en zonder botsingen of beschadigingen.

Brisbane ligt aan een rivier die dwars door de stad slingert. Met een veerbootje krijg je een goede indruk van de stad. Maar eigenlijk staat Brisbane voor ons meer in het tekenen van “regelen”. Drie dozen met slaapzakken, warme kleren en andere zooi naar huis gestuurd per zeevracht. Over drie maanden komen die ook thuis. Kinderen en Alie naar de kapper. Reisgids voor Maleisie gekocht… en de kinderen lekker laten spelen in een ruim appartement na twee en een halve week leven in een camper.

Het camperleven viel ons mee, maar ook wat tegen. Met de kou in Australie waren we blij dat we in de camper konden slapen. De kinderen lagen samen bovenin en wij onderin. Julia en Bo vonden dat erg leuk. Wel lastig als een van hen wakker werd midden in de nacht en er iemand naar boven moest klimmen om spenen, dekens of schapen te zoeken.

Alles past precies in zo’n camper. We hebben meestal gekookt en gegeten in de camper omdat het buiten te koud was. Dat ging net. Zo lang Bo de tafel niet ging draaien en Julia op haar bankje bleef zitten. De kinderen hebben heerlijk kunnen spelen in en buiten de camper. De tafel en de bankjes werden in korte tijd omgetoverd in een restaurant of VVV.

De twee grootste nadelen aan de camper waren dat je altijd alles moest opruimen om weg te kunnen rijden. Al was het maar even om boodschappen te doen. En het gebrekkige rijcomfort. Een van onze tweeen zat achterin naast Bo. Bo zat heerlijk in zijn kinderstoel en hoe meer de bus schudde, bonkte of schokte, hoe leuker hij het vond. Degene die naast hem zat was minder gelukkig. Op een dun bankje zonder vering voel je echt elke hobbel in de weg. En die zijn er veel in Australie.

In Noosa hebben we een boot gehuurd en de rivier afgevaren. Bo en Julia mochten ook sturen. Dat vonden ze helemaal te gek.

Op weg naar Brisbane nog een bezoek gebracht aan de Australian Zoo. Bekend van Steven “crickey” Irwin, de overleden crocodile hunter. Met natuurlijk een krokodillen show. De man was werkelijk overal te zien in het park als eerbetoon en iedereen die er werkt is idolaat van hem. Hij is in het harnas gestorven. Gestoken door een stingray en doodgebloed in de Great Barrier Reef.

Morgen vliegen we naar Singapore. Vanaf daar meer.

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: