Sydney; verjaardag en andere zaken

De eerste dag van het hotel naar het Opera House gewandeld door de stad en de botanische tuinen. In de tuin werden we verrast door luid gekrijs. In de bomen bleek een colonie “flying foxes” te wonen; een kruising tussen vleermuizen, apen en eekhoorns. Het waren er duizenden. Julia en Bo vonden ze een beetje eng (en wij ook).

Op zaterdag was Jan Kees jarig. De hotelkamer was versierd met slingers en op bed kreeg hij zijn cadeaus. Van Julia en Bo kreeg hij een CD met muziek van de Cook eilanden en een poster met aboriginal kunst. Van Alie parfum, ook lokaal gemaakt op de Cook eilanden. Na de feestelijke start met de monorail door de stad. Het museum “Powerhouse” bleek een hit te zijn voor de kinderen. Dat was ons al verteld in de monorail door een Australisch koppel. We worden regelmatig aangesproken door 50ers op basis van ons “accent”; tweede generatie emigranten uit Nederland die onze gesprekken -vooral die met de kinderen- nog kunnen  verstaan en herkennen dat we uit Nederland komen.

In het museum konden Julia en Bo als twee bob de bouwers met karretjes rond rijden, speelgoedblokken in laden en huizen bouwen. Met een kraan de blokjes om hoog takelen en vervolgens weer in een soort treintjes rondrijden. Beide kinderen kregen een hesje aan en echte helm op. Die wilde Bo bij vertrek eigenlijk niet meer teruggeven, zo leuk vond hij het.

’s Avonds ter ere van de verjaardag van Jan Kees gegeten in China Town. Julia vond het raar dat je met de stokjes kon eten. Ze probeerde het wel, aangemoedigd door de Chinese ober. Bo gebruikte ze als trommelstokjes.

De laatste dag was het weer minder. Door de Rocks (de eerste wijk in Sydney) gelopen en een museum voor moderne kunst bezocht. Julia en Bo hebben gebiologeerd zitten kijken naar de videokunst. Als het maar beweegt en televisie is. In de middag mochten wij ieder apart een museum bezoeken terwijl Bo sliep en Julia met al haar “belangrijke papieren” ging spelen. Door al het reizen ziet ze dat wij vaak papieren moeten invullen, handtekeningen moeten zetten en bonnetjes krijgen. Dat speelt ze vervolgens na en zet overal letters en handtekeningen op. Het stapeltje belangrijke papieren is onder hand behoorlijk gegroeid.

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: