Regen, kou, kangaroes en wallabies

Helaas is het mooie weer over. Het begint te regenen en het wordt koud. Het is winter in Australie. Elke dag rijden we met de camper een paar uur en leggen zo gemiddeld 200 kilometer af. Elke dag naar een andere camping. Eerst langs de kust en vervolgens een kilometer of 400 het binnenland in. Daar werd het echt koud. Vorst in de ochtend maar gelukkig genoeg slaapzakken in de bus.

Onderweg de eerste kangaroes in het wild gezien. Daarvoor hebben we ze ook van dicht bij bekeken in een kleine dierentuin waar de kinderen ook een koala beer mochten aaien. Eerst durfden ze niet, maar nadat alle mensen geweest waren hebben ook Bo en Julia de koala beer geaaid.

In Girraween National Park zaten de kangaroes gewoon op de camping. Vlak bij de camper. Julia en Bo kunnen al goed de kangaroes nadoen en jumpen door de bospaadjes. In Bunya Mountains zaten wallabies (een kleinere soort kangaroes). In het regenwoud daar kregen we tijdens een wandeling een fikse hagelbui over ons heen. Tussen de buien door kunnen we gelukkig nog het nodige bekijken. De slaperige stadjes in het binnenland en de mooie parken waar we langs komen.

Het landschap is enigszins eentonig. In Amerika was er veel meer afwisseling. Van bergen naar woestijnen naar de kust. In Australie zie je vooral veel heuvelachtig grasland met bossen. Wat ook opvalt is dat de oude huizen van eind 19e eeuw erg lijken op de steden in Amerika. Dezelfde stijl met veranda’s en uiteraard van hout. Logisch, beide landen zijn oude kolonien van Engeland met dezelfde settlers (al hoewel naar Australie ook een hoop gevangenen getransporteerd zijn).

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: