Paus in Sydney

Tegelijk met onze aankomst in Sydney is ook de Paus aangekomen ter ere van de katholieke wereld jongeren dagen. Meer dan 125.000 jongeren uit het buitenland komen naar Sydney om samen met de jongeren hier een week met elkaar het katholieke geloof te beleven. Zie ook http://www.wyd2008.org/.  In de middag met duizenden mensen aan de kant van de weg gewacht om een glimp van de Paus op te vangen. Julia en Bo vonden het maar raar….Vijf helikopters boven de weg. Enorme beveiliging, overal politie.

Wat is de paus, vroeg Julia. Alleen de uitleg van een “soort sinterklaas” wilde ze accepteren. Bo wilde alleen maar snoepjes. Verder interesseerde het hem niet bovenmatig. Het leek meer op de ontvangst van een popster. Massaal gejuig steeg op uit de menigte toen de Paus in zijn Pausmobiel letterlijk voorbij scheurde.

Op dit moment lijkt het wel of er in Sydney de wereldkampioenschappen voetbal gehouden worden. Iedere bezoeker aan de Wereld Jongeren Dagen loopt met vlaggen van zijn eigen land. Op straat maken deze groepen muziek; er wordt gezongen en geklapt. Iedere bezoeker aan de Wereld Jongeren Dagen draagt dezelfde rugzak en een badge om zijn nek. Omdat ze zo massaal aanwezig waren, viel het zelfs Bo op dat ze allemaal zo’n badge hadden. Hij wilde er ook graag een hebben, zei hij in het restaurant toen we omsingeld werden door een groep Koreaanse, katholieke meisjes onder leiding van twee nonnetjes.

Op zondag is een grote mis met meer dan 500.000 mensen. In de nacht daarvoor hebben daar 200.000 mensen in de buitenlucht geslapen. In Manly hebben we Nederlandse jongeren gesproken waarom ze hier naar toe komen en wat ze ervaren. Sterk evangelisch georienteerd. Iets teveel voor ons gevoel. Maar we kunnen ons wel voorstellen dat het enorme belevenis moet zijn om met zoveel jongeren uit 170 landen bij elkaar zo open en duidelijk met je geloof bezig te zijn.

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: