Rarotonga (Cook Eilanden)

We zitten nu al bijna acht dagen op de Cook eilanden. Eindelijk tijd gevonden om onze blog bij te werken. Het is zo druk …..:-) De beschikbaarheid en snelheid van internetverbindingen laat te wensen over, dat is mede de oorzaak van onze ‘vertraagde reactie”.

We zitten op het grootste eiland: Rarotonga. Het midden van het eiland bestaat uit groene bergen met een jungleachtige begroeiing. Het eiland is omringd door een koraalring. De omtrek is ongeveer 30 kilometer met eigenlijk maar 1 weg die rond het eiland vlak langst de kust loopt. Er rijden twee bussen rond. De ene met de klok mee en de andere tegen de klok in. Kan niet simpeler.

De Cook eilanden zijn prachtig. Diepblauwe lagoon, koraal, vele tropische vissen op tien stappen van ons huisje. Witte stranden met palmbomen. En nauwelijks mensen. Eigenlijk heb je het strand voor je alleen. Het weer is varierend. Van mooie blauwe luchten met een stralende zon tot de nodige regenbuien. Het eiland is niet voor niets zo groen.

Julia en Bo vermaken zich uitstekend. Al heeft het strand nu het zo makkelijk bereikbaar is nauwelijks hun interesse meer. Ze spelen net zo lief binnen in het huisje. Van winkel tot buschauffeur. En ze kunnen nu ook heel goed vliegtuigje spelen. Met alle elementen van het echte vliegen. Paspoortcontrole, tascontrole, tags aan de koffers, uitgeven van tickets. Alles doen ze na.

Naast het strand en snorkelen hebben we ook het nodige van het eiland gezien. De markt op zaterdag met alle kleurrijke eilandbewoners, de vrouwen met bloemenkransen in hun haar. En diverse tropische vruchten te koop: passiefruit, papaya (pawpaw), avocado, bananen, cocosnoten, ….. Julia en Bo waren erg onder de indruk van de bananen die aan de boom groeien hier.

Vlak bij ons huisje hebben wij een tropische tuin met de meest fraaie bloemen bezocht. Bo en Julia hebben ze allemaal op de foto gezet. Bo heeft zich inmiddels de digitale camera van Julia toegeeigend en maakt van alles (en dan bedoelen we ook echt alles!!, zoals de broek van Alie) een foto. Julia mag zo nu en dan met onze camera fotograferen (spiegelreflex) en maakt met haar vier jaar verrassend goeie foto’s.

Ook de beroemde “Island Night” meegemaakt waarin we traditioneel eten serveren uit een ondergrondse oven (Umu). En natuurlijk het dansen. Bo was helemaal onder de indruk. Hij bleef maar vragen wanneer de “meisjes gaan dansen”. Hij heeft ademloos gekeken. En hoewel er ook mannen aan het dansen waren, had hij alleen oog voor de meisjes. Julia vond de meisjes stom, want die waren veel te lief. De mannen waren stoer. Echte Maori krijgers met woeste kreten en “oorlogsdansen”.

Met een kano hebben we de kleine eilandjes binnen de koraalring bezocht. Bo met zwemvest en Julia met haar zwembandjes. Toen Jan Kees vertelde dat er zeerovers woonde op een van de eilandjes durfden ze bijna de kano niet meer uit.

Ondanks de originele ontvangst op het vliegveld, waar een zanger met ukelele instrument traditionele liedjes zong (beter bekend als Jake, zijn cd’s lagen voor een niet geringe prijs te koop op de zaterdagmarkt), zijn de mensen hier nogal stug en soms ronduit onvriendelijk. Heel anders dan in Amerika. Alleen de eigenaar van de winkel tegenover ons huisje begroet ons iedere morgen als we met de kinderen stokbrood gaan halen voor het ontbijt.

Gisteren een jungletocht gemaakt. Julia en Bo zagen overal touwen voor Mowgli (het jongetje uit Junglebook). We moesten drie riviertjes oversteken. Ook dat vonden de kinderen erg spannend. Nadat Jan Kees in het derde riviertje uitgleed met Bo op de arm en daarbij flink nat werd, zijn we maar weer terug gegaan. Daarna moesten we Julia tegenhouden, want die wilde ook graag met haar schoenen dwars door het water gaan, net als papa …

Morgenochtend vroeg gaan we door naar Sydney, waar het een magere 15 graden is (winter!). Vandaar meer.

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: