San Diego

Op de camping blijkt een overdekte speeltuin te zijn, hartstikke leuk voor de kinderen. Ook hier is het weer behoorlijk warm, je zou er bijna over gaan klagen. Een zwembad is er helaas niet, bij de meeste motels hadden we die wel. Met de kinderen gaan we naar de dierentuin van San Diego, bekend vanwege het feit dat het een van de oudste dierentuinen in Amerika is, en ze veel doen aan het creeren van een zo natuurlijk mogelijke omgeving van de dieren. We bezoeken een wilde dieren show en een zeeleeuwenshow. Op een leuke manier combineren ze hier spektakel met educatie. Ongemerkt leer je wat over de dieren die ze laten zien en wat hun gewoontes zijn. Bij de zeeleeuwenshow wordt vooraf een moment aandacht gevraagd voor “onze jongens in de oorlog in Irak” , waarop hard geapplaudiseerd wordt. Ik vind het prima dat ze daar positieve aandacht voor hebben, maar in combinatie met de zeeleeuwenshow in een dierentuin, dat komt ons nogal vreemd voor.

Er is ook een deel speciaal voor kinderen, waar ze dieren mogen aaien en kleinere dieren kunnen bekijken. Bo en Julia vinden de witte muizen in een kooi het leukste (!), Bo blijft er maar foto’s van nemen met de camera van Julia.

’s Avonds op de camping gaan we barbecuen met opa en oma, voor het eerst deze vakantie doen we de Amerikanen eens na. Julia en Bo mogen helpen met het vuur aansteken, wat ze heel stoer vinden. ” Mama’s en oma’s kunnen dat niet, he mama” , komt ze mij vertellen. Even vergetend dat ze zelf ook een meisje is …

Verder mogen Jan Kees en ik een dagje samen weg, opa en oma passen op de kinderen. Eindelijk weer eens ongestoord shoppen en uit eten en lekker naar de film (Indiana Jones: wat is die Harrison Ford oud geworden, zeg!).

De laatste dag brengen we door aan het strand op het eiland Coronado, met een brug verbonden aan het vasteland van San Diego. ’s Ocbtends al een beetje inpakken, omdat dit voor ons de laatste keer is dat we kamperen. De tent gaat met Bouke en Wil mee, die gaan proberen het in een tas te proppen en niet teveel overgewicht te krijgen. Er worden ook nog wat souvenirs etc meegegeven alvast, dat scheelt ons nogal in bagage. We zijn ze erg dankbaar voor hun hulp, naar huis sturen zou heel duur zijn geweest.

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: