Mono Lake en Devils Postpile, en een beer!

Nog 1 dag voor de hitte van Death Valley. Gestart bij een van de oudste meren van Amerika, op korte afstand van ons hotel: Mono Lake. Bo was gefascineerd door de vele meeuwen en de vele kleine vliegjes die aan de rand van het meer zaten. De vliegen doen verder niets, maar het ziet er toch wat “smerig” uit al die duizenden vliegjes.

Doorgereden naar Mammoth Lakes. Een wintersportdorp. Onze bedoeling was om met de gondel naar de top van de berg te gaan. Helaas bleek deze nog gesloten te zijn. We kwamen precies aan tussen het winter- en zomerseizoen. Er waren zelfs nog mensen aan het skieen. 

Er bleek wel een shuttle bus te gaan naar een vallei waar een uniek geologisch verschijnsel te bezichten was: Devils Postpile. De buschauffeur vertelde over de omgeving en reed tegelijkertijd. Op zich niet bijzonder, behalve dat hij niet kon praten zonder hierbij heftige arm- en handbewegingen te willen maken. En dat op een heel klein steil bergwegje… in een hele grote bus. 

Op weg naar de vallei stak plotseling een jonge beer over. Bo en Julia vonden het fantastisch. Julia was wat teleurgesteld, omdat we het berenbos (Yosemite) hadden verlaten zonder een beer te zien. En dan was het nu toch nog gelukt. Bo bleef de hele dag over beren praten. Tijdens de wandeling in de vallei ging hij jagen op beren door heel hard te roepen: “Beren, beren, waar zijn jullie?” en met zijn twee gevonden stokken te zwaaien.

 

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: