Yosemite; weer in de bewoonde wereld

Vier dagen “wildernis”; kamperen zonder douche; met alle kleren aan de slaapzak in door de sterk afkoelende nachten; alle sterk ruikende producten in een berenkluis…. Of te wel Yosemite of zoals de kinderen het noemen ” het berenbos”. We stonden in het zuiden van het park, niet in de drukke vallei. Aan een rivier tegen het bos aan. Prachtige plek. De kinderen waren sterk onder de indruk van het feit dat er beren zouden kunnen komen. Bo speelde dat hij een beer was.

Een hele dag in de valley doorgebracht. Door te fietsen konden we alle highlights goed bekijken. Bo in de fietskar en julia op haar eigen stoere amerikaanse “motor”fiets. De kinderen waren vooral onder de indruk van de vele eekhoorns en chipmunks. Julia vindt ze heel lief. Bo jaagt ze weg door heel dicht in de buurt van een eekhoorn te gaan roepen dat hij een eekhoorn ziet. De watervallen en de weiden waren prachtig.

De tweede dag in het zuiden van het park bij de grote sequoia bomen gewandeld. Wandelen gaat redelijk tot goed, mits het niet te ver is (max. 1 mijl), er stokken en stenen opgeraapt mogen worden en er af en toe een beloning in het vooruitgezicht gesteld kan worden in de vorm van koekjes, snoepje of ijsje. En julia heeft zelf haar eerste kampvuur aangestoken. Dat gaat ze in ieder geval aan de juf vertellen.

De derde dag naar Glacier Point. Geweldig uitzicht! En sneeuw. Julia en Bo hebben in korte broek sneeuwballen zitten gooien. De afstanden in Yosemite zijn enorm. Van dit uitzicht naar de hoogvlakten bij Tuolumne meadows ruim 2 uur rijden. En nog steeds in hetzelfde park. Ook hier een mooie wandeling gemaakt door de weiden die net sneeuw vrij waren. Veel herten gezien.

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: