Santa Cruz (een paar dagen geleden)

Tussen San Francisco en Columbia in hebben we drie dagen aan de kust gekampeerd. Er stond een ijzige wind, waardoor het ’s avonds erg koud was. Gelukkig weet elke amerikaan dat kamperen zonder vuurtje stoken geen kamperen is en beschikt elke kampeerplek over een eigen vuurplaats. Ook wij hebben het geprobeerd. En zelfs marsh mallows boven het vuur geroosterd. Bo vond het heerlijk, maar hij houdt sowieso van alles wat zoet is. Julia is meer geinteresseerd in het vuur zelf en heeft nu een doosje met gebruikte lucifers op zak. En een eigen zakmes(je). Want dat heeft papa ook. Elke avond worden deze kostbaarheden opgeborgen in een speciaal tent zakje en in de morgen gelijk weer in de broekzak gedaan. Naast vuur heeft elke amerikaan een of meerdere koelboxen. Zelfs de UPS pakketbezorger. Wij intussen dus ook….

Ook op het strand was het koud. Er was dus bijna niemand. Behalve een paar zeeleeuwen die in het water aan het spelen waren. De camping lag naast uitgestrekte aardbeien velden. Overdag waren de mexicaanse gastarbeiders deze aan het plukken. Ook Bo heeft stiekem meegeplukt en illegaal vier aardbeien in zijn emmertje meegenomen. De mexicaanse invloed was ook goed te merken in het dorpje. We kwamen terecht in een spaanstalige supermarkt met vrij wel alleen mexicaanse produkten: stapels tortilla’s en soorten sauzen.

Om de koude wind te ontvluchten hebben we het Monterey Bay Aquarium bezocht. Prachtig qua opzet en veel te doen voor jonge kinderen. Bo vindt alles prachtig en huppelt van de ene attractie naar de andere. En als je hem in de middag vraagt wat we die ochtend gedaan hebben dan zegt hij vrolijk: ” ik weet niet meer”. Julia heeft het af en toe lastig met alle winkeltjes in dit soort plekken. Daar wil ze eigenlijk meteen in gaan kijken (en kopen uiteraard). En dat mag van ons niet. Daardoor wordt zij sjacherijnig en kost het ons en haar wat moeite om haar weer enthousiast te krijgen. Sowieso valt ons op dat Amerikanen van een aquarium meer een theatrale attractie weten te maken dan de Nederlanders. Zelfs de poep van de pinguïns wordt vrijwel meteen opgeruimd. En ze zitten achter glas, zodat je het niet ruikt. Dat is toch echt wat anders dan de witte met poep besmeurde, stinkende pinguïn rotsen in de Nederlandse dierentuin.

Advertenties

  1. theresa

    He wereldreizigers! How ‘re you all doing? We are fine!
    Hebben jullie thuis een leuke padvindersvereniging? Volgens mij kan Julia zo naar de scouts als jullie terugkomen…
    En hebben jullie een laptop mee of zijn er zoveel internetcafe’s te vinden. Enjoy your trip.
    JW, TH en *
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: