Jetlag en boze buurman

We zijn goed aangekomen in Amerika, in `San Francisco. Zaterdag om 2 uur ’s middags, maar Nederlandse tijd 23.00 uur ’s avonds, stonden we in de lange rijen bij de douane. Een alleraardigste donkere beambte hielp ons door de procedures heen van vingerafdrukken maken en op de foto (geen irisscan, zoals we hadden verwacht). De kinderen hoefden gelukkig niet. Gelukkig hadden al onze tassen (3 in totaal, inclusief tent) de bagagetransfer in London Heathrow overleefd, dus we konden snel naar de pick up van onze huurauto. Daar moesten we helaas nog wel een uur in de rij wachten, maar toen hadden we een onvervalste dikke Amerikaanse bak, een Mercury.

De kinderen hebben het fantastisch gedaan onderweg, met dank aan het on board entertainment system. Ze konden op hun eigen schermpjes kiezen welke tekenfilms ze wilden kijken. Pas aan het eind van de vlucht werden ze wat ongedurig, dus dat viel reuze mee. De enige die last had van de vlucht en het slaapgebrek was Alie: die heeft vanaf de auto pickup tot aan het hotel 4 keer overgegeven, helaas.

Op tijd gaan slapen, en jawel: rond middernacht was iedereen behalve Jan Kees klaarwakker: jetlag! Na enig aandringen gingen de kinderen weer verder slapen, tot 6 uur ’s ochtends. Na een tijdje spelen werd er hard gebonkt via het plafond: de kinderen maakten teveel lawaai, waarschijnlijk. Dit ritueel heeft zich nog elke ochtend herhaald, omdat het moeilijk is twee kleine kinderen stil te houden. We hebben hem ” de boze buurman”  genoemd. Vanmorgen leek het erop dat het niet meer zou gebeuren, tot ineens rond half 9 een enorm geklop kwam. Bo schrok er zo van, dat hij moest huilen. Vervolgens heeft hij de halve morgen geklaagd dat hij bang van de boze buurman was. En toen we weer terugreden om hem te laten slapen, wilde hij eerst weten waar de buurman was. Maar goed dat we morgen weer verder gaan …

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: