Dag 1: cable car en Fishermans Wharf

San Francisco is beroemd om zijn ” cable carts”, de ouderwetse trammetjes die op en neer de steile straten van een deel van de binnenstad rijden. Dus dat gaan wij natuurlijk ook beleven. Het is een toeristische attractie, maar ook de inwoners zelf maken gebruik van dit vervoersmiddel. De kinderen vinden het prachtig.

Rondgelopen op Fishermans Wharf, waar vroeger de vissersbootjes vandaan voeren maar nu getransformeerd is in een shop- en vertiercentrum. Je kunt er boottochten maken, fietsen huren, oude zeeboten bekijken, en de grootste attractie van alles: een enorme hoeveelheid zeeleeuwen die op een kluitje bezit hebben genomen van een deel van de pier. Luidruchtig laten zij zich door de vele toeristen op de foto vereeuwigen, sommigen gaan er bijna voor zitten. Na een ritje in de aftandse carrousel gaan we voor Julia een boekje kopen waar ze zelf in mag plakken en de reisverhalen kan (laten) opschrijven. Terug met de antieke tram, waar Julia en Bo veel bekijks hebben. Nog nooit eerder hebben we in zo korte tijd zo vaak gehoord dat we prachtige kinderen hebben. Vooral Bo doet het goed, maar die profiteert natuurlijk nog van zijn peuterkoppie en ongedwongen natuur. Julia is vooral verlegen.

Na het slaapje van Bo in het hotel gaan we met een andere tram om ergens een hapje te eten, maar verkeken ons op de vermoeidheid en jetlag bij de kinderen. Julia viel in de tram op schoot bij Alie in diepe slaap, en was bijna niet meer wakker te krijgen. Het eten werd een drama: vreselijk restaurant, duurde allemaal heel lang, en de bestelde macaroni and cheese voor de kinderen zag er bijzonder onsmakelijk uit. Julia en Bo weigerden te eten, Jan Kees heeft gedreigd Julia achter te laten in het restaurant wat bijzonder veel verdriet veroorzaakte, kortom: we moeten nog even leren hoe dat ook alweer moet, reizen met kinderen.

Advertenties  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s%d bloggers liken dit: